A Tabáni Plébánia hirdetése
2021. augusztus 29.

Templom-nyitás Szeptember 10. péntek. Ezen a napon két esküvő és az esti hatos szentmise lesz a templomban. Az Eucharisztikus Kongresszus központi rendezvényei miatt viszont, elmarad a szeptember 11. szombat 18 órai szentmise, valamint elmaradnak a szeptember 12. vasárnap délelőtti (8:30, 10h) szentmisék.

Lassú helyreállás a templomban és a plébánián Tabáni templom és altemplom tavaly novemberében kezdődő rekonstrukciós munkálatai rövid időn belül befejeződnek.
A templom, a plébánia és az altemplom teljes takarítása valószínűleg szeptember végéig elhúzódik.
Mivel nincs különálló raktárunk, a következő hetekben a plébánia egyetlen közösségi termét tudjuk használni tárolással, tisztítással kapcsolatos teendők elvégzésére, mintegy felvonulási területként, éppúgy, ahogy felvonulási területként működött a templom és az altemplom az elmúlt 10 hónapban.
Ezért a plébánia közösségi helyisége egy ideig nem lesz használható családi-közösségi-társasági összejövetelek, agapék tartására. Aki átélt már intézményi felújítás(oka)t az életében, megérti hogy nem lesz minden rögtön a megálmodott és elvárt helyén.
Köszönjük az önkéntes jelentkezőket a pipere-takarításra.
Mottónk így szól: “Aki fotelből számon kér, leveheti a csipke-kesztyűt és seprűt-lapátot-porrongyot ragadhat.” :-)
Hitéleti okok miatt templomba járóknak (ahogy eddig, úgy ezután is) a lényeg lesz a lényeg.




tovább