A Tabáni Plébánia hirdetése
2020. szeptember 6.

(Veni Sante tanévnyitó, hittanórák) Szeptember 10. csütörtökön a 18 órai szentmisén tartjuk a tanévnyitó szentmisét. Előtte, 17 órától a templomban gyónási lehetőség a hittanosoknak és a szülőknek. A szentmise után megbeszélés, csoport-beosztás a közösségi teremben. Több bizonytalanság is van: vírus-helyzet, rendszeres-masszív kiszámíthatatlan beázás a teremben. Amint sikerül a hittancsoportok beosztása, szeptember 16/17-én kezdünk. Akik májusban lettek volna elsőáldozók és október 18-án lesznek majd, azok számára szeptember 17. csütörtöktől, csütörtökönként 17:15-18:00 között lesz még további hittanóra. Elsőáldozásra készülők első szentgyónásaoktóberr 15-én csütörtökön 16:30-tól.

(hittanos családi kirándulás) Október 3. szombaton hittanos családi kirándulás reggel 10 órától.

(gyermek elsőáldozás) A tavasszal elmaradt gyermek elsőáldozást október 18 vasárnap a délelőtt 10 órás szentmise keretében tartjuk meg. Az elsőáldozók szentgyónása október 15. csütörtökön 16:30-tól lesz.

(őszi bérmálási előkészítő) A tavasszal elmaradt bérmálásokat, ősszel, összevont helyszíneken tartják (mivel sok különböző templomban maradt el egyszerre), kettőt Budán, kettőt Pesten. Számunkra a budai oldalon 2020. október 4-én vasárnap 16 órakor lesz bérmálás a budai Ciszterci Szent Imre templomban (azért délután, hogy az atyák utána haza tudjanak menni az esti hatos szentmisét megtartani saját templomukban) Erre a bérmálásra hívlak benneteket, tabáni felkészüléssel együtt. A tabáni felkészülések dátuma és időpontja ősszel: szeptember 4. 11. 25. és október 2. péntekeken 19 órakor Továbbra is jelentkezni bérmálásra, ezekre a felkészítő alkalmakra, akik ezt szívesen tennék, és lenne kedvük veletek együtt bérmálkozni.


tovább