HETI HIRDETÉS
2019. március 10. Nagyböjt I. vasárnapja

(keresztút) Nagyböjt péntekjein az esti 18 ó szentmisék előtt, negyed 6-tól keresztutat végzünk a templomban.

(keresztút a hittanosokkal és családjaikkal) Március 30. Szombat délelőtt közös keresztutat végzünk a hittanosokkal és családjaikkal a budaörsi Kőhelgy kálváriadombjánál. Részleteket később hirdetünk.

(készüljünk együtt a vasárnapra) Havonta egyszer, hétfőnként este 18:30 órakor a kiírt dátumokon, közösen olvassuk és dolgozzuk föl a soron következő vasárnapi szentírási részeit, az olvasmányt, a szentleckét és az evangéliumot. A közös szentírásolvasás hogyanjáról a hirdetőtáblán olvashatunk bővebben. Helyszín a plébánia közösségi terme. A második félév további dátumai: Ápr.1. Máj.6. Jún.3.

(Nyiri-Németh Rita hitoktatónk és az Emmánuel Közösség hirdetése) Szeretettel hívjuk mindannyiótokat július 22-29. között Jézus Szíve városába, a franciaországi Paray-le-Monialba, ahol mi is annyiszor megtapasztaltuk Isten közelségét és szeretetét, ahol a Jóisten mindenki számára tartogat valamit.  Ehhez kapcsolódóan: "Isten Szíve" címmel  március 14-én 19 órától a városmajori nagytemplomban Fábry Kornél atya beszél a Jézus szíve tisztelet és a szentségimádás kapcsolatáról, valamint a Paray-le-Monial-i út előtalálkozójaként sok konkrét részletet lehet majd hallani a Paray-i zarándoklatról is!

(dr Meggyesi Tamás előadása) Hogyan (ne) öregedjünk meg? A derű és a csodálkozás kora. A jelen misztériuma. A csend és a magány öröme. Dr Meggyesi Tamás tanár úr előadása március 18. Hétfőn 17:30-kor a közösségi teremben.


tovább