(korosztályos hittanórák a Tabánban) Korosztályos hittan csütörtökönként a 2018/19. tanévben: 15h-15:45h - ált.isk. 6-7. évf. / 16:15-17h - kétheti váltásban (szept.20-tól) ált.isk. 4-5. évf. / 16:15-17h kétheti váltásban (szept.27-től) ovisok és ált.isk. 1-2. évf / 17:15-18h - elsőáldozásra készülők (3-4.évf) A hittanórákat Nyíri-Németh Rita hitoktatónk tartja.

(jegyesoktatás és felnőtt szentségi felkészítő csoport) A tavaszi jegyesoktatás és felnőtt szentségi előkészítő csoport – a bevezetés a kereszténységbe – első alkalma 2019. február 7. 19 óra. Helyszín: a plébániaépület, bejárat az irodai kertkapu elől. (A további alkalmak: febr.14.28. Márc.7.14.21.28. Ápr.4.11.25. Máj.2.9.16.23.30. ) Az utolsó alkalommal, a záró szentmisén, lehetőség nyílik az előkészítőt végigjárók számára a felnőtt beavató szentségek felvételére, pótlására. A csoporthoz később csatlakozni külön megbeszélés szerint esetleg lehetséges. A csoport évente két alkalommal indul. Egyéni felkészítést a sok jelentkező miatt a plébánián nem tudunk vállalni.

(köszönjük) A plébánia nevében köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik adományaikkal, önkéntes egyházi hozzájárulásukkal („egyházadó”) rendszeresen támogatják a tabáni templom életét. Ki-ki a lelkiismeretében bizonyára választ tud adni magában, hogy mit kap egy templomtól, és mit ad. Szívből köszönjük, az egész plébániaközösség nevében, hogy segítitek az itt zajó életünket – amelynek részesei vagytok.

(Szentmisére járó kisgyermekes családok) Szombatonként este és vasárnaponként a szentmisék alatt, lehetőség van a közösségi teremben a szentmiséken való gyermekbarát részvételre. Megközelíthető a plébánia-bejárta felől (kertkapu) vagy a szentmisék kezdetéig a templom szentélyen-sekrestyén keresztül. A szentmise nagy képernyős TV-n követhető, ahol a gyerekek rendelkezésére állnak a kisasztalok, kisszékek, játékok és rajzeszközök. Használható a közösségi terem belső mosdójában a pelenkázó, és a kicsinyek kézmosását egyszerűsítő fellépő.