(jegyesoktatás és felnőtt szentségi felkészítő csoport) A tavaszi jegyesoktatás és felnőtt szentségi előkészítő csoport – a bevezetés a kereszténységbe – első alkalma 2019. február 7. 19 óra. Helyszín: a plébániaépület, bejárat az irodai kertkapu elől. (A további alkalmak: febr.14.28. Márc.7.14.21.28. Ápr.4.11.25. Máj.2.9.16.23.30. ) Az utolsó alkalommal, a záró szentmisén, lehetőség nyílik az előkészítőt végigjárók számára a felnőtt beavató szentségek felvételére, pótlására. A csoporthoz később csatlakozni külön megbeszélés szerint esetleg lehetséges.A csoport évente két alkalommal indul. Egyéni felkészítést a sok jelentkező miatt a plébánián nem tudunk vállalni.

(dr Meggyesi Tamás előadása) Hogyan (ne) öregedjünk meg? A derű és a csodálkozás kora. A jelen misztériuma. A csend és a magány öröme. Dr Meggyesi Tamás tanár úr előadása március 18. Hétfőn 17:30-kor a közösségi teremben.

(köszönjük!) A plébánia nevében az év elején köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik az elmúlt évben támogatták a tabáni templom életét, adományaikkal, vagy önkéntes egyházi hozzájárulásukkal („egyházadó”). Tapasztalatunk szerint még a rendszeres templomba járók közül is csak kevesen tudják, hogy a Tabáni templom – legtöbb más plébániához hasonlóan – saját fenntartásából él. Ehhez sehonnan nem kapunk külső rendszeres támogatást: sem az érsekségtől, sem a kerületi önkormányzattól, sem a fővárostól. Ti, ide járó templomszeretők tartjátok fenn a működésünket évről évre. Ki-ki a lelkiismeretében bizonyára választ tud adni magában arra a kérdésre, hogy mit kap a templomtól, és mit ad. Szívből köszönjük, az egész plébániaközösség nevében, hogy újra és újra segítitek az itt zajó életünket – amelynek részesei vagytok.

(Szentmisére járó kisgyermekes családok: érdemes kipróbálni!) Szombaton este és vasárnaponként lehetőség van a közösségi teremben a szentmiséken való gyermekbarát részvételre. Megközelíthető a plébánia-bejárta felől vagy a szentmisék kezdetéig a szentélyen-sekrestyén keresztül. Működik az új nagy képernyős TV és visszakerültek a játékok és rajzeszközök, birtokba vehetik a gyerekek. Használható a közösségi terem belső mosdójában a pelenkázó, és a kicsinyek kézmosását egyszerűsítő fellépő. Érdemes kipróbálni :)