HETI HIRDETÉS
2019. szeptember 8. Évközi XXIII. vasárnap

(Veni Sancte, tanévnyitó szentmise) A tanévnyitó szentmisét szeptember 12. Csütörtökön a 18 órás plébániai szentmise keretében tartjuk a Tabánban. Minden hittanost és szülőt szeretettel látunk.

(Ars Sacra koncert) „IstenSzeretők” - vallomás két hangra és hetedűre Alexandriai Szent Katalin plébániatemplom 2019. szeptember 15. vasárnap 16:00 óra Szemerédi Bernadett és Széplaky Géza színművész házaspár műsora. A személyes történeteiken, bizonyságtételeiken kívül olyan művek hangzanak el, mint Mária Magdolna dala (Jézus Krisztus Szupersztár), Pergolesi: Siciliano, Sík Sándor: Játékszer.. Mindenkit szeretettel várunk !

(jegyesoktatás és felnőtt szentségi felkészítő csoport) A 2019. őszi jegyesoktatás és felnőtt szentségi előkészítő csoport – a bevezetés a kereszténységbe – kezdő alkalma szeptember 19. csütörtök 19 óra. Helyszín: a plébániaépület (bejárat a kertkapu felől). A további dátumok okt.03.10.17.24.31. nov.07.14.21.28. dec.05.12.19 jan.09.16. Az utolsó alkalommal, a záró szentmisén, lehetőség nyílik az előkészítőt végigjárók számára a felnőtt beavató szentségek felvételére, pótlására. A csoport évente két alkalommal indul, ősszel és a következő év elején. Egyéni felkészítést, a sok jelentkező miatt, a plébánián nem tudunk vállalni.

(készüljünk együtt a vasárnapra) Havonta egyszer, hétfőnként este 18:30-kor, a kiírt dátumon, közösen olvassuk és dolgozzuk föl a soron következő vasárnapi szentírási részeket, az olvasmányt, a szentleckét és az evangéliumot. Helyszín a plébánia közösségi terme (bejárat a kertkapu felől). Az első félév hétfőinek dátumai: szeptember 16., október 21., november 18., december 16.


tovább