(gyermekbarát lehetőség a szentmisék alatt) Szentmisére járó kisgyermekes családok: érdemes kipróbálni ! Elkészült a közösségi teremben a felújítás előtt is megszokott, szentmiséken való gyermekbarát részvétel lehetősége. Megközelíthető szombaton és vasárnap a plébánia-bejárta felől vagy hétvégén és hétköznap a szentmisék kezdetéig szentélyen-sekrestyén keresztül. Működik az új nagy képernyős TV és visszakerültek a játékok és rajzeszközök egy része, a kisszékeket és kis asztalokat is birtokba vehetik a gyerekek. Használható a közösségi terem belső mosdójában a pelenkázó, és a kicsinyek kézmosását egyszerűsítő fellépő. Reméljük, hogy a megújuló gyermekbarát lehetőség jobban hozzásegít majd mind a kisgyerekek mind pedig a felnőttek szentmisén való részvételének korosztályos jobbá tételéhez.

(nagyböjt) Február 14. Hamvazószerdával kezdetét veszi a nagyböjt. Aznap 18 órakor szentmise és hamvazkodás. Nagyböjt első vasárnapján, a szentmisék végén hamvazkodási lehetőség azoknak, akik Hamvazószerdán nem tudtak itt lenni a szentmisén.

(keresztút) Nagyböjt péntekjein az esti 18 ó szentmisék előtt, negyed 6-tól keresztutat végzünk a templomban.

(gyűjtés katolikus iskolák javára) Február 24-i hétvégén templom-szerte gyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára.

(korosztályos hittanórák a Tabánban) A korosztályos plébániai hittanórákat a Tabánban csütörtökönként tartjuk a felújított plébániaépület közösségi termében. A 6-7. évfolyam 14:30 – 15:15. Szeptember 21-től kéthetenként a kicsik (ovi és 1-2.évf) 16:30 – 17:00. Szeptember 28-tól kéthetenként a 4-5. évf. 16:15 - 17:00. Az elsőáldozásra felkészítő csoport (3.évf.) 17:00 – 17:45. A gimisek (8-11.évf +/-) 17:45 – 18:30. A hittanórákat Nyiri-Németh Rita tartja.


tovább